Cancerul de prostata-regim alimentar :
- Cojile de mere. În cazul în care un mar pe zi tine doctorul departe, o mare parte din aceasta este probabil adevărat numai dacă vă păstrați coaja de pe fructe. Cojile de mere sunt o sursă de super-antioxidanti, , mai ales în cazul în care aceste meresunt cultivate în mod conventional..
Cercetările au arătat o scădere semnificativă a creșterii și viabilității celulelor cancerului de prostata atunci cand sunt expuse la extract de coaja de mere. Autorii acestei anchete au concluzionat că extractul de coaja de mere are efecte antiproliferative puternice împotriva celulelor canceroase, iar cojile de mere nu trebuie excluse din dieta.
- Morcovi. Un studiu de la Universitatea din York, a sugerat ca o dieta bogata in vitamina A face boala mai usor de tratat. Morcovii, care au, de asemenea, o substanta care actioneaza impotriva cancerului, numit falcarinol, care inhibă proliferarea celulară, au fost deja asociate cu un risc redus de diferite tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de vezică urinară, gât, gură și stomac.
La Universitatea din York, cercetătorii au descoperit că acidul retinoic, o substanta din vitamina A, poate interfera cu abilitatea celulelor canceroase de a invada tesuturile adiacente. În conformitate cu autorul principal al studiului, profesorul Norman Maitland, “Am descoperit ca genele gemene specifice sunt dezactivate in celulele stem canceroase din prostata. Folosind acid retinoic, cancerul devine mai puțin agresiv. ”
- Ardei Cayenne. ardei Cayenne furnizează capsaicină, o substanță care și-a demonstrat abilitățile sale de lupta impotriva cancerului in mai multe domenii. Intr-un studiu de laborator din 2007, de exemplu, capsaicina a incetinit cresterea celulelor cancerului de prostata si a determinat apoptoza (suicid celular), în timp ce un studiu ulteriora gasit rezultate similare în ceea ce privește apoptoza celulelor si a cancerului de prostata. Alte studii pe animale au arătat că capsaicina poate suprima invazia si migrarea celulelor cancerului de prostata, precum si incetini semnificativ cresterea lor. Un studiudin 2015 a arătat că, prin combinarea capsaicinei pe cale orala si radioterapie a dus la o întârziere de creștere și de reducere a cancerului de prostata decat a facut, fie capsaicină sau radioterapie in monoterapie in celulele cancerului de prostata.
- Cafeaua. Zeci de studii au examinat impactul consumului de cafea asupra riscului de cancer de prostata. Două meta-analize pot ajuta la consolidarea rezultatelor până acum. Unul a implicat 13 studii și 539,577 participanți și-au găsit un risc mai mic de cancer de 2,5 la suta pentru fiecare 2 cesti consumate pe zi. O alta a raportat că aportul de cafea ar putea reduce incidenta cancerului de prostata si ca mai multi factori ar putea explica acest beneficiu. Printre acestea a fost capacitatea de cofeinei de a preveni deteriorarea ADN-ului oxidativ sau răspunsului de suicid celular, în timp ce altele sugerează unele dintre componentele bioactive ale cafelei, inclusiv cafestol și kahweol, au proprietăți anticancerigene.
- Merișor. Aceste fructe mici au demonstrat o capacitate de a lupta impotriva cancerului, pe mai multe niveluri ca și întregul fruct (sau extract de fructe întregi), mai degrabă decât componentele individuale . O actualizare 2016 au aratat fructele de merișor induc sinucidere celulară (apoptoza), reduc proliferarea celulară, deteriorarea celulelor de impact de la oxidare, și celula de semnalizare.
- Legume crucifere. Broccoli si alte legume crucifere, cum ar fi varza, conopida, varza de Bruxelles, si varza creata, printre altele, conțin mai mulți compuși prezentați pentru a lupta impotriva cancerului. Una dintre ele este chimic indol-3-carbinol (I3C), un fitonutrient care este un precursor al diindolilmetan (DIM), un alt indol și fitonutrient. Împreună, I3C și DIM promoveaza metabolismul de estrogen .
Legumele crucifere, și în special varza de broccoli, sunt, de asemenea, o sursă de sulforaphane fitochimic, cu efect anticancerigen.