Alimente care sunt surse bune de apă

Examinat medical de Kathleen M. Zelman, RD, LD, MPH la 30 noiembrie 2022

 

Câtă apă este în dieta ta?
1 /15

Consumul de lichide nu este singura modalitate de a rămâne hidratat. De obicei, obțineți aproximativ 20% din apă în fiecare zi din alimente. Poți obține și mai mult dacă mănânci anumite lucruri. Și există beneficii în a absorbi apă prin alimente: o absorbi mai lent și obții nutrienți pe parcurs.

 

Castraveți
2 /15

Sunt 95% apă și au un conținut scăzut de calorii. De asemenea, pot ajuta la combaterea inflamației și chiar pot încetini procesul de îmbătrânire. Pot fi  consumate într-o salata.

 

Morcovi
3 /15

Acesta poate fi o surpriză. Crocante și dense, nu ai crede că sunt pline de apă. Dar sunt, în jur de 90%. Și sunt încărcate cu beta caroten și alți antioxidanți care te protejează împotriva cancerului și îți mențin inima puternică. Adaugă-le într-o salată sau ia-le ca gustare.

 

Zucchini
4
 /15

Acest dovleac contine 95% apă. Are antioxidanți — lucruri care vă ajută să vă protejați celulele de deteriorare . Pot fi pregatite la gratar sau la cuptor.

 

Salata iceberg
5 /15

Este 95% apă și, deși are mai puțini nutrienți decât alte legume, îți oferă câteva lucruri. Pe lângă fibre — care vă ajută să aveti scaun –, oferă și potasiu, mangan, fier, calciu, magneziu și fosfor — toate mineralele esențiale care vă pot ajuta să vă mențineți sănătos.

 

Spanac
6 /15

Iată o legume cu frunze verzi care poate fi folosită crudă într-o salată sau  ca garnitură. Nu are la fel de multă apă ca salata iceberg, dar este încărcată cu vitamina K, acid folic, mangan și magneziu, plus antioxidanți care ajută la combaterea inflamației și a cancerului.

 

Țelină
7 /15

Contine 95% apă. De asemenea, are un conținut scăzut de calorii și bogat în vitamina K, folați și potasiu. Și țelina este bună pentru digestie, deoarece are multe fibre și ajută la prevenirea inflamației în sistemul digestiv.

 

Conopidă
8 /15

 

Contine 92% apă. De asemenea, este bogata în vitamina C, vitamina K și alte substanțe esențiale. Și are și alți nutrienți care pot ajuta la scăderea colesterolului și vă pot proteja împotriva cancerului. Dar nu-l fierbeți — prăjiți-l pentru a păstra nutrienții.

 

Supă
9 /15

Este o modalitate excelentă de a obține și fibre și nutrienți – și există unul pentru fiecare gust. Faceți bulion din pește, pui sau legume și adăugați aproape orice, de la fasole până la verdeață și carne – chiar și paste. Supa de pui de casă nu este numai bună pentru hidratare, dar ar putea ajuta și la combaterea răcelii comune.

 

Rosii
10 /15

Sunt 95% apă și pot adăuga aromă și dulceață unui sandviș sau salată. Au o mulțime de antioxidanți, inclusiv unul numit licopen, care poate ajuta la combaterea cancerului. De asemenea, pot ajuta la scăderea colesterolului „rău” (LDL) și pot îmbunătăți sănătatea generală a inimii.

 

Pepene
11 /15

Acest tratament de vară este o modalitate bună de a rămâne hidratat atunci când este cald. Este dulce, dar săracă în calorii și îți poate potoli setea, datorită conținutului său de apă de 91%. Ca și roșiile, conține mult licopen, un antioxidant care vă poate proteja celulele de daunele solare și vă poate ajuta pielea.

 

Căpșune
12 /15

Sunt 91% apă și au, de asemenea, o mulțime de antioxidanți, în special flavonoide .

 

Iaurt
13 /15

Este 85% apă și o sursă excelentă de proteine ​​și electroliți care fac ca inima și alte organe să funcționeze așa cum ar trebui. De asemenea, conține bacterii (probiotice) care sunt bune pentru digestie și vă ajută să vă mențineți regulat. Luați  cu câteva căpșuni pentru a obține și mai multă apă la gustarea de după-amiază.

 

Ovaz
14 /15

Făcut cu apă sau lapte degresat , vă poate ajuta să vă mențineți hidratat . Îți poate scădea nivelul colesterolului și chiar poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 și a cancerului de sân. Este o modalitate sănătoasă de a începe ziua – atâta timp cât urmărești zahărul adăugat.

 

Grapefruit
15 /15

Gustul acru te poate trezi cu siguranță dimineața. În plus, la 90% apă, vă va ajuta să vă mențineți corpul hidratat. De asemenea, este plin de fibre și nutrienți, în special vitamina C, care vă ajută sistemul imunitar și vă poate proteja celulele împotriva daunelor. Dar poate cauza probleme dacă luați anumite medicamente, așa că consultați mai întâi medicul dacă luați medicamente pe bază de rețetă.