Orar: 
Luni: 14:00 – 21:00
Marti: 14:00 – 21:00
Miercuri: 14:00 – 21:00
Joi: 14:00 – 21:00
Vineri: 14:00 – 21:00

Ciurea Silviu

 

Grad profesional: 

Medic Primar Chirurg

 

Competente: 

Specializare in chirurgie generala si proctologie

 

Studii: 

Absolvent al Facultății de Medicină Generală „Carol Davila” din București în 1981, Dr. Silviu Ciurea a parcurs etapele de formare chirurgicală în Institutul Clinic Fundeni din anul 1983 si pe cele academice in cadrul UMF „Carol Davila” din București (Șef de Lucrări). În prezent, cu 38 de ani de activitate chirurgicală, este Medic Primar Chirurg în Centrul de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic Fundeni, centru cu tradiție în oncologia digestivă, în chirurgia minim invazivă și, în general, în tehnici chirurgicale de avangardă. Experiența acumulată în acești ani îi permite să abordeze si pacientii “problemă”, cu complicații imediate și tardive după operații.

A obținut titlul de Doctor în Medicină în anul 1999. Are supraspecializări în chirurgie oncologică, în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și competență în chirurgie laparoscopică. Proceduri in premieră națională care îi aparțin sunt transsecţiunea esofagiană mecanică în tratamentul sângerării variceale din hipertensiunea portală, abordul laparoscopic în complicațiile dializei peritoneale.

 

Experienta: 

In ceea ce privește experiența proctologică, a colaborat din 1996 cu diverse clinici de specialitate din București unde, pe lângă patologia maligna ano-rectală (cancer), a abordat și afecțiunile benigne (boala hemoroidală, fisurile anale, fistulele perianale). O preocupare recentă este diagnosticarea și tratamentul afectării perianale din unele boli inflamatorii digestive (boala Crohn).

Alte informatii:

Este membru al Ordinului Medicilor din Franța și al unor asociații științifice și profesionale de prestigiu din Romania: trezorier si cenzor al Societății Române de Chirurgie, membru fondator și secretar general al „Asociației Române pentru Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic”, membru fondator și Președinte executiv al “Fundației Dan Setlacec” (fosta „Fundație pentru Chirurgia Ficatului”), membru fondator al “Asociației Române pentru Chirurgie Endoscopica și alte tehnici intervenționale” (ARCE).

In calitate de lector a ținut prelegeri despre subiecte de actualitate la manifestări științifice naționale și internaționale. A elaborat, in calitate de prim autor\coautor 55 de articole științifice, 32 de capitole de carte și capitole de curs pentru studenți, 166 de comunicări științifice, 7 prezentări video.